DËSHMITARËT SERBI-KOSOVË

PROGRAMI PËR DËSHMITARËT NDAJ KRIMEVE TË LUFTËS NË KOSOVË DHE SERBI

Lufta/konflikti në Kosovë 1998-99 e shkaktoi vdekjen e më shumë se dhjetë mijë civilëve. Më shumë se një mijë prej këtyre viktimave akoma mungojnë; familjet e viktimave po vuajnë për shkak të pasigurisë lidhur me të dashurit e tyre.

Nëse i takoni cilit do prej këtyre grupeve më poshtë , ju lutem, na kontaktoni:

  1. Dëshmitarë të krimeve të kryera në Kosovë ose Serbi 1998-99
  2. Nëse keni ndonjë informacion ose nëse ju personalisht keni qenë dëshmitar për këto krime dhe mizori, ju kërkojmë që të paraqiteni, pavarësisht nëse i takoni grupit etnik Serb, Shqiptar apo Roma.

Të gjitha informacionet që i marrim nga dëshmitarët do të trajtohen në mënyrë konfidenciale në lidhje me ata që kontribuojnë me informacione.

Komisioni i së Vërtetës do të punojë për një zgjidhje përfundimtare për krimet e luftes të kryera në Kosovë 1998-99, jashtë sistemit gjyqësor. Prandaj informacionet tuaja kanë shumë vlerë

Nëse jeni të interesuar që të jepni ndonjë informacion, ju lutem , ndiqeni linkun më poshtë:

Na kontaktoni

(zhgjedhni mënyrën tuaj të preferuar të komunikimit)